Monday, January 4, 2010

The boar flu singing on the last note

Well, to no surprise the Swiney thingy flattened out. A very harmless flu that shouldn’t even have reached the headlines, at least not in comparison with any normal flu, was prompted up and elevated to a doomsday sickness which made lots of the insane run around buying masks and extra enhanced soaps. All hail media! All hail stupidity!

Now, of course, some journalists, wanting to keep the scare up, are saying that the Hog Flu is here to stay. Apparently the H1N1 flu won’t go away. Oh no! But, wait a minute… haven’t we had variations of that strain before? Well, yeas we have my dear Watson.

I also read that the Pig Flu may have knocked the other flues aside, competing them out. If that’s the case, we can only hope this thing comes back each year. Seldom have we had such a mild flu-year, I cannot find any records of a milder one actually.

And on a similar note, apparently the Ozone layer has never been thicker, at least according to researchers in Sweden. Remember when hairspray and such was supposed to kill us all? And the cold that have stricken most of the western world seem to hold - and this in our climate change area? Go figure.

But the real disaster, the thing that actually holds the potential to end life as we know it, the worst economic depression of all time, keeps ticking away, gaining momentum. Something the press refuses to write about, even though the worst stock rallies seem to have eased off.

Isn’t it time for some of you to find that three-branch and a good hardy rope soon? There are lots of piglets out there to string up…

6 comments:

 1. hej....
  jag gillar din blogg.
  men du pratar mkt om den ekonomiska undergången och jag undrar nyfiket vad som ger dej "kött på benen" i frågan?
  utbildad ekonom?
  pappa som ingår i eliten?
  eller bara bitterhet o rädsla?

  gillar ändå din stil och tänker väl egentligen samma sak men håller det för mej själv...oftast

  mvh

  global

  ReplyDelete
 2. Har redogjort för det mesta vid flera tillfällen, och kommer säkerligen göra det igen. Finns ett inlägg bara ett par steg ner som redogör för mycket av det du efterfrågar.

  Men ta inte mina ord för sanning. Kolla upp det hela själv. Ta fram en miniräknare och checka runt i en timme, allt som krävs för att du snart inser hur illa ställt det är.

  Utbildad ekonom jepp. Min far är, så vitt jag vet, vaktmästare någonstans. Bitter? Nja, inte direkt. Rädsla? Lite, men mer för de jag bryr mig om snarare än mig själv.

  Och du är välkommen whenever. :))

  ReplyDelete
 3. Posten jag pratade om: http://thecautionaryrevelation.blogspot.com/2010/01/devil-you-should-know.html

  Men det finns som sagt andra mer fokuserade, denna är mera allmän och övergripande.

  ReplyDelete
 4. hej,
  jag tar inte dina ord för sanning....det finns mer rutin bakom dessa ord för att inte bli frälst! (så du inte får en messias vibb)

  Men.... (egentligen vill jag inte skriva dessa ord som svar på nån´s blogg.....)

  det började för många år sedan, i samband med att jag belånade mej för att köpa det hus jag o min kvinna bor i idag. redan då visste jag att vårt sätt att leva, inte var hållbart men jag kunde inte säga på vilket sätt...
  jag skojjade ofta med arbetskamrater om att "när dom hungrande massorna från staden skulle komma ut mot landet (där jag lever), då skulle jag försvara vårt levebröd med vapen!

  det gick några år, och jag tyckte det var märkligt att världen inte tycktes ha "någon gräns för vad den mäktade med" men....
  hösten 2008 förändrades allt!
  "FINANSKRIS" jag svor för mej själv sedan jag blivit av med jobbet och var så jävla trött på allt bullshit från media, att denna gången skulle jag ta reda på fakta om vad det var för jävla bluff dom utsatte oss vanliga människor för nu..... Efter MÅNGA timmar på nätet förstod jag (iaf lite mer) om vad det var som höll på att hända mej och vår omvärld.

  Jag har varit djupt deprimerad sen dess, med inslag av eufori emellanåt för det som uppenbarade sej! Aldrig har mitt liv varit så skakat i grunden som efter all information om var och när mänskligheten befinner sej!

  jag vet i dagsläget inte vad,vem eller vilken slags info att förlita sej på, men jag vet att avgrunden är jävligt nära....

  jag har som sagt satt mej i skuld, för att förverkliga min dröm om att bli självförsöjande, och vet inte alls vilken kraft jag kämpar mot idag. knappt någon i min närhet förstår vad jag talar om, de flesta anser mej vara paranoid. Men min "vetskap" säger att läget e game over. Jag har inget kapital att luta mej mot, utan bara min yrkeskunskap och livserfarenhet att förlita mej på....

  Jag är beredd att försvara den lilla jord jag har, men är rädd för att kollapsen blir utdragen, och att jag hinner bli av med allt innan det är "riktigt jävla illa". idag arbetar jag men man kan aldrig veta hur länge. min högsta önskan är att vinna en miljon, då kan jag bli skuldfri samt ha pengar över till att investera mej in i självförsörjning....

  allt kapital jag har/haft är investerat i guld/silver för tillfället.

  Om du är ekonom, hoppas/tror jag att du ordnat det för dej, om inte, ligger du risigare till än mej!

  Jag behöver inte ta fram en miniräknare för att se vad som är på gång....
  Men att "spy galla" som man kan uppleva att du gör, skapar ingen bättre situation för nån!

  Jag är beredd att kämpa för överlevnad, och vet att det är exakt vad jag /vi kommer att få göra.

  Jag har som sagt spenderat åtskilliga timmar framför nätet, blivit mer beslutsam, mer desillusionerad, mer inspirerad men i slutändan mer sorgsen.... att det är denna vägen mänskligheten valt...

  egentligen skiter jag i vilket för jag vet att "liv" kommer alltid överleva. med eller utan människor, och det ger mej på något sätt ett välbefinnade....

  Alla människor som läser din blogg eller , bara finns, är alla unika och underbara....
  vi har bara hamnat i klona på en girig "elit".

  Jag samtalar helst med människor, men din blogg har fått mej att göra ett stort undantag. I den meningen att jag tar mej tid att sitta o knappa på ett tangentbord....

  berätta gärna mer om vilken slags utbildning du har, och vad det är som får dej att tycka att alla är "idioter",,,,

  Jag var själv en idiot innan jag tröttnade....

  mvh

  global

  ps. jag hade kunnat skriva längre och mer utförligt men jag är halvpackad + att jag sällan tar mej tid att svara nån bloggskribent, men du fångade mitt intresse. ds

  ReplyDelete
 5. Om jag får börja med ett generellt svar, så är varje person med större skulder, speciellt de med skulder i fasta tillgångar så som hus och fastigheter, rätt illa ute.

  Fastighetsmarknaden går upp och ner och det är fullt möjligt att det går att klara sig om man ser det på flera år, men ett gott råd är att sälja medan det finns puckon som är villiga att köpa.

  När det kommer till ”insikten” om hur illa ställt det är uppnådde jag den för rätt många år sedan, men det var inte förrän jag spenderat en massa år i politiken som verkligen gav upp. Jag trodde det gick att förändra, försvara och hjälpa människor. Jag insåg dock att detta är en nästintill omöjlighet och bestämde mig istället för att strunta i det hela och ägna min tid åt alkohol, sex, droger och rock’n’roll. Helt enkelt begå så många synder som möjligt medan jag kan eftersom jag inte tror på Gud/ar. Efter detta blev allt mycket enklare.

  Man måste inse att det hela egentligen är jäkla kul. Titta på människor som bor där orkaner slår till varje år eller under en aktiv vulkan. Hur roligt är det inte att se dem springa runt och dö, samtliga förvånade? Detsamma gäller ju politik och vårt finansiella system, också kul att se.
  Huruvida du och jag har rätt och det hela slutar riktigt illa eller om vi har fel och det hela löser sig (vilket är möjligt) får framtiden utvisa, men du verkar ha förberett dig rätt väl. Försök se till att vara så självförsörjande som möjligt och förbered dig för det värsta, du kan alltid återgå från det, svårare att förbereda sig när eländet startat.
  Det du, jag, och egentligen alla andra också, kämpar emot är i grunden oss själva. Vi gör inte det vi behöver göra för att bryta loss från skiten. Men samtidigt kämpar vi mot staten, statens tvångsmakt, journalister och ekonomer och stora företag etc. som samtliga försöker se till att hålla på deras och stärka deras maktsfär på den vanliga människans bekostnad.

  ”Spy galla” är delvis mitt sätt att visa på mitt förakt samt ha lite extra roligt på bekostnad av den stora massans idioti, men det är också delvis ett sätt att nå fram. Folk har alltid svarat väl på den klassiska ”fire and brimstone” –grejen där prästen svär och gormar över hur onda vi är, vilket är ungefär detsamma som jag gör.

  Min officiella utbildning är två universitets examina i ekonomi, dock ser jag dem själv som sekundära. Det man lär sig i livet och på egen hand är mycket viktigare.

  Tack för ditt långa inlägg och kludda gärna ner mer om du har tid framöver.

  ReplyDelete
 6. Hej igen...

  och tack för ditt svar.

  jag tycker det är intressant att du har en ekonomisk utbildning och med det, förhoppningsvis, en större inblick än mej i "pyramidspelet".

  min egen "utbildning" sträcker sej inte längre än att jag är snickare/byggare. med byggare menar jag att fastän jag huvudsaklingen bygger med trä, så kan jag även mura,kakla, arbeta med plåt samt lite vvs.

  innan har jag även kunnat titulera mej som dj, men det projektet är nedlagt eftersom jag prioriterar annat idag. men under många år levde även jag för sex,droger & rocknroll....eller techno.
  jag har större vinyl/cd samling än de flesta (vilket iofs inte spelar nånsomhelst roll) som jag numera bara "rastar" en gång om året då vi brukar ha en rejäl 3dgrs fest vid midsommar. den enda högtid jag tycker är värd att fira.

  mitt fritidintresse idag handlar helt och hållet om överlevnad. jag försöker planera vår trädgård, se över energibehov eller enkelt uttryckt gå "back to basic".
  efter "finanskrisen" ändrade jag mitt liv radikalt. jag har skalat bort alla onödiga utgifter såsom tv,tidningar,mobiler mm. för min del är det färdigshoppat! förutom det som kan tänkas behövas till trädgården eller verktyg.

  tex köpte jag häromdagen 3st böcker. En bok om hönsuppfödning, en om hur man bygger jordkällare samt en lite mer nyanserad historiebok om sverige. boken jordkällare är även tänkt att ge mej nånform av livlina då denna konst är på utdöende bland vanligt folk och min tanke är att det skall fungera som ett levebröd för mej att bygga det till folk mot fet betalning...

  jag tror, vad gäller det ekonomiska läget, att det under en begränsad tid framöver kommer vara möjligt att kunna dra ihop en del stålar. jag vet inte alls hur lång tid, men 1-2 år som det är nu med anställning eller eget företag och sedan genom byte av tjänster. men det kan ju ändras totalt, och jag kan ha helt fel. men det e som du sa att det kanske löser sej...? fast det tror inte jag och förberedelserna fortsätter.

  jag tror även att vissa regioner kommer klara sej bättre än andra. kollapsen kommer antagligen bli utdragen.

  något jag undrar är, varför man skulle vara "körd" vid en eventuell kollaps om man har belånat sej för att köpa en fastighet? om jag säljer mitt hus, förlorar jag ju även möjligheten att bruka jorden jag har....
  jag har varit inne på att sälja av huset men väljer att behålla pga marken och möjligheten att odla mat. jag har dock ingen stor skuld, runt halvmiljonen. Jag bor inte i ett område där värdeökningen har rusat, och jag ämnar inte låna mer pengar av någon. huset är i dagsläget värt runt 1 miljon men det skiter jag åxå i. det är inte viktigt för mej. snarare för banken eller nån annan jävla myndighet.

  vad har du gjort för att säkra upp dej? eller är det inte viktigt?

  vad gäller tex människor som bosätter sej i utsatta områden och med glädje se hur det går åt helvete för dom, är en linje jag har övergett. Jag har åxå skrattat och gottat mej i andras olycka och idioti men insett att det är mest synd om människan. idag försöker jag prioritera kärlek och vara positiv mot andra människor. för i slutändan tror jag att det enda som är sant längre, är : KÄRLEK

  fred,

  global

  ReplyDelete