Tuesday, January 5, 2010

The only real leader in the western world?

Iceland's president has refused to sign a controversial bill that demands that the public accept paying for the consequences for a handful of banksters whom robbed the nation and looted its Treasury.

Around 70% of the Icelandic population appears to oppose bailing out the criminal banksters, so the president did what should do, and now lawmakers must either drop the bill or put the matter to a referendum.

There’s one problem, the former Icelandic government had apparently promised to secure the founds and partly for this reason the leaders of other nations are threatening to cut Iceland out of the EU and that the country will have problems interacting with the international financial system. Well, if that’s the case, they get two additional huge bonuses in this. Maybe I should consider moving to Iceland?
Fantastic news for Iceland and a big kudos to the president that seems to be one of the very few leaders of this world refusing to hand over billions to the banks that created this crisis.

Most banks out there should be burned to the ground; the economist’s working there should be forced to work in coal-mines and any politician sending those fraudulent institutes money should be stringed up. And don’t even get me started on the central banks…


Good job! But where are the pitchforks?11 comments:

 1. Varifrån har du fått att det är bankerna som ska få pengarna?

  Nu är det de britiska och holländska staterna som tagit den ekonomiska smällen för att skydda de småsparare som annars fått se sina besparingar flyga iväg, naturligt nog vill de nu ha kompensation för detta.

  Om nu isländska staten har tillåtit sina medborgare att vara bedragare, ja då är det väl rimligt att Island också står för kostnaderna när det väl kniper?

  ReplyDelete
 2. Det är bankerna som gjort affärerna, det är bankerna som sålde värdelösa värdepapper och skulder sinsemellan. Det är bankerna och finansinstituten som lovade guld och gröna skogaar och det var de som sedan gick under, med det goda minnet av politiker i samtliga nämnda länder.

  Huruvida de pengar vi diskuterar går till staten och sedan till bankerna, eller om de enskilda länderna först betalar ut till bankerna och sedan drar in skulder, är helt oväsentligt, resultatet är detsamma.

  Och det är inte spararna som är bedragarna, det är bankerna och de finansiella institut som skall beklagas. DE sparare du pratar om har tagit en risk och straffats för det, deras bekymmer. De ska dock inte tvingas betala för det igen via skatter och skulder de inte ska stå för.

  De som tar risken får också stå för kostnaden, det är själva grundbulten i en marknadsekonomi. Du förespråkar någon form av socialism, jag är för kapitalism själv, kanske det som är skillnaden här?

  ReplyDelete
 3. Gundläggande för finanssystemet är riskhantering, dvs man är medveten om och tar steg mot att skydda sig för det risker som finns.
  Om man inte tagit några steg för att göra detta bör man ta hela den ekonimiska smällen själv. Att detta vore förödande för länderna är bara en konsekvens av att systemet är fundamentalt osunt.

  Att länderna nu istället väljer att skydda sina invånare är då priset de betalar för att inte ha en lagstiftning som anvisar att ansvaret ligger antingen på bankerna eller spararna.

  Anklaga isländska staten för fel när för att har reglerat sina banker enligt internationell praxis är bara idioti.

  ReplyDelete
 4. inte ett öre till hollänska fånar & engelska homofiler, dom får väl som alla andra 'risk'investerare bli blåsta

  ReplyDelete
 5. Precis. Synd att inte andra länders regeringar sagt och tyckt det, då hade vi inte bara sluppit alla dessa trillioner vi slänger efter de redan rika och mäktiga utan vi hade också sluppit krisen från början.

  ReplyDelete
 6. Håller helt med om att bankernas parasiter är de som ställt till med eländet. Det är alltid en liten klick gränslöst giriga personer som i sin fartblindhet skadar tillvaron för alla andra.

  Man ska inte lägga ett enda öre mer till de redan väl försedda bankdirektörerna. De har som vanligt ordnat för sig själva. De bryr sig bara om sitt och struntar i alla andra.

  ReplyDelete
 7. Tja, de är inte helt ensamma. Journalister bär visst ansvar likväl som vissa direktörer, företagsledare etc. Men de som skapat situationen där dessa människor kunnat agera är politikerna. Vi lever i en värld som är djupt socialiserad, vi behöver återgå och skapa en värld av kapitalism och libertarianism

  ReplyDelete
 8. "the leaders of other nations are threatening to cut Iceland out of the EU"

  Sounds like a good option. Maybe even a 'window of opportunity'...

  ReplyDelete
 9. DOWN WITH THE NWO!!!
  FREEDOM FOR THE PEPOLE!!!

  ReplyDelete
 10. Det riktigt sjuka är ju att frikoppla risk och belöning. Det är ok att få belöningar men man befrias från risken. Samma sak för privatpersoner på bostadsmarknaden. Läskigt!

  ReplyDelete
 11. Det är starkt av islänningarna. Man kan hoppas att det här är en början på en revolution (inte en våldsam utan en medvetandemässig) som kommer att förpassa den här girighetskapitalismen på historiens skräphög där andra onda och skadliga läror kasserats.

  Folk i alla länder, förena eder i kampen mot det som förstör!

  ReplyDelete